24978874031_cee7ab4152_b

Отстраняване на петна от дрехи и тъкани

Петната по дрехите са един от кошмарите за всяка прилежна домакиня. И въпреки съвременния свят, все още има неща, които могат да ни уплашат, да ни ядосат или да отнема от ценното време. За последното няма нужда да споменаваме, че е „кът“ независимо дали сме мъже или жени. Предлагаме ви 3 лесни техники за премахване на упорити петна от различни материи на дрехи:

Премахване на петна от бели облекла: 

Ключът към премахване на петна от бели дрехи е в това да опитате да премахнете петното веднага. С лъжичка може да изстържете хранителни продукти на разстояние. За целта нанесете течен препарат за миене на сапун директно върху петното и търкайте внимателно със светъл цвят кърпа или нокът. Не бива да се използва по-тъмен цвят плат или хавлиена кърпа, тъй като може да предизвика допълнително потъмняване на петното. Накиснете дрехата в студена вода за 10 до 15 минути преди да измиете. Нови и по-големи петна могат да бъдат отстранени с използване на царевично нишесте или сода за хляб. За целта внимателно почистете и нанесете праха върху петното със студена влажна кърпа. Бял оцет и водороден пероксид също са чудесни решения за предварително третиране. С всякакви бели дрехи, се препоръчва да миете отделно и предварително да накисвате в 1/2 чаши белина и студена вода.

Премахване на петна от тъмно пране: 

Подобно на белите дрехи, важно е да се опитате да премахнете пресните петна веднага. Остатъците от храна или течности искат своевременни мерки. Избягвайте използването на сапун или хавлиени кърпи върху петното. Потопете в 1/2 чаша оцет и студена вода преди окончателно изпиране на дрехата с перилни препарати. Ако това е трудно или имате набор петна, накиснете дрехата директно в 1/4 чаша оцет и 1/4 чаша вода в продължение на 30 минути преди миене. Изплакнете, преди измиване с топло, за да се стерилизирате облекло.\r\n\r\nЗа премахване на петна от дънки използвайте водороден пероксид директно върху петното и се оставете да кисне в продължение на 30 минути преди основното пране. Петната от трева могат да се отстранят с използване на вазелин директно върху петното. Измийте след пет минути.

Премахване на петна от деликатни материи: 

Премахнете определен тип нови петна по деликатни платове. Това може да стане с използване на разтвор от сол и лимонов сок. Внимателно разтъркайте с използване на неинвазивна кърпа или пръст, и изплакнете с много гореща вода. Никога не търкайте дрехата остро или с грапава кърпа. Оставете да изсъхне естествено. Ако петното не е отстранено, се опитайте да накиснете дрехата на две части. В топлата вода поставете една част от препарата и една част от кислорода с избелващ агент. Измийте, както се препоръчва върху етикета с инструкции на облеклото. Друг метод за изпиране на петна от деликатни повърхности на дрехи е чрез измиване на ръцете на дрехата с използването на боракс, сода за хляб и редовно почистващия препарат. Леко изтъркайте продукта със своя собствена тъкан. Изплакнете с хладка вода и изсушете на въздух, за да се стопира и премахне окончателно петното. Отстраняване и изпиране на петна от тъканни на дрехи’, ‘Петната по дрехите са един от кошмарите за всяка прилежна домакиня. И въпреки съвременния свят, все още има неща, които могат да ни уплашат, да ни ядосат или да отнема от ценното време. За последното няма нужда да споменаваме, че е „кът“ независимо дали сме мъже или жени. Предлагаме ви 3 лесни техники за премахване на упорити петна от различни материи на дрехи:

Нови и по-големи петна могат да бъдат отстранени с използване на царевично нишесте или сода за хляб. За целта внимателно почистете и нанесете праха върху петното със студена влажна кърпа. Бял оцет и водороден пероксид също са чудесни решения за предварително третиране. С всякакви бели дрехи, се препоръчва да миете отделно и предварително да накисвате в 1/2 чаши белина и студена вода.
Премахване на петна от тъмно пране: 
Подобно на белите дрехи, важно е да се опитате да премахнете пресните петна веднага. Остатъците от храна или течности искат своевременни мерки. Избягвайте използването на сапун или хавлиени кърпи върху петното. Потопете в 1/2 чаша оцет и студена вода преди окончателно изпиране на дрехата с перилни препарати.
Ако това е трудно или имате набор петна, накиснете дрехата директно в 1/4 чаша оцет и 1/4 чаша вода в продължение на 30 минути преди миене. Изплакнете, преди измиване с топло, за да се стерилизирате облекло.
За премахване на петна от дънки използвайте водороден пероксид директно върху петното и се оставете да кисне в продължение на 30 минути преди основното пране. Петната от трева могат да се отстранят с използване на вазелин директно върху петното. Измийте след пет минути.